9 Temmuz 2012 Pazartesi

tanıtım: etkinlik: HERBALİFE;


Herbalife ile neşeli ve lezzetli bir akşam geçirdik; EKS mutfak'da biraraya geldiğimiz sevgili arkadaşlarımız ile ve değerli şeflerimizin öncülüğünde Herbalife'li tarifler hazırladık.. kocaman neşeli ve leziz bir sofra kurduk ve yaptığımız yemeklerimizi hep birlikte tattık.. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.. 









Malesef pek çok insan zamanlarının olmaması ve fast food tarzı yiyeceklerin hızlı beslenme amacına uygun olmaları nedeniyle hazırlanması hızlı ve kolay olan hazır yiyecekleri tüketmeye yönelmektedir. Fakat bu yiyecekler bol miktarda tuz, yağ, şeker ve kalori içermektedir; vitaminler ve mineraller gibi önemli yapı taşları ise bu besinlerde nadiren mevcuttur.
Burada vücudun, bütün besin maddeleri ile dengeli bir şekilde beslenmesi belirleyici bir rol oynamaktadır. Çünkü vücut ancak bu şekilde işlevlerini optimum düzeyde yerine getirir. Vitaminler, mineraller, lifler, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar ile proteinler ve antioksidanlar yani İyi bir beslenme, bütün bu bileşenleri kapsamalıdır. Vücudumuz aktivitelerde bulunmak ve gelişmek ve aynı zamanda yaşam fonksiyonlarını sürdürebilmek için yakıt olarak bu besin maddelerine ihtiyaç duyar.
Sağlıklı ve renkli sebze meyvelerle beslenmek önemlidir. Yeterli miktarda (ideal olarak 5 porsiyon*) sebze ve meyve tüketerek beslenmeye dikkat edilmesi önemlidir. Bu besinler, vücudun doğal mineralleri ve vitaminleri, lifleri ve aynı zamanda mikro besinleri almasını sağlayacaktır. İhtiyaç duyulması halinde, alınması gereken besin maddesi ihtiyacını karşılamak için Herbalife'ın bu amaca uygun olan gıda takviyelerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca, kalori açısından uygun ve yağsız besinler almaya dikkat ediniz. Mesela, Herbalife'ın Formül 1 Besleyici Shake Karışımı, bu tür bir öğün için iyi bir örnektir.
Doğru beslenmenin yanı sıra, hareket etmek de kendimizi iyi hissetmek için çok önemlidir, çünkü hareket vücudun ve ruhun daha iyi hissetmesini sağlar. Bu nedenle fiziksel aktivitelerde bulunmak önem taşımaktadır. Günde en az yarım saat fiziksel aktivitede bulunulması idealdir. Sporun vücutta çok sayıda işlevi vardır. Spor sayesinde kaslar güçlenir, metabolizma ve dolaşım sistemi harekete geçer ve bağışıklık sistemi uyarılır. Aşırı kilo, spor sayesinde engellenebilir; vücudun yağ oranını azaltmak ve aynı zamanda kas kütlesini güçlendirmek için en uygun olan yol, devamlı olarak egzersiz yapmaktır.
İyi beslenmenin ve hareket etmenin yanı sıra, yeteri kadar sıvı alınması da belirleyici bir rol oynar, çünkü su vücut için bir hayat iksiridir. Su, vücudumuz için oksijenden sonra ikinci derecede önem taşır. Su, metabolizmamızdaki birimlerin ayrışmasına da yardım ederek bu şekilde, besinlerin alınmasını, ayrışmasını ve aynı zamanda hazmı destekler. Bu yüzden günde en az iki litre su içmeye dikkat edilmesi önerilmektedir.  



























  




   











10 yorum:

vişnap dedi ki...

Canım Nilgüncüğüm fotoğraflardan gördüğüm çok güzel bir etkinlik geçirmişsiniz.Sanki kendimi sizlerin arasındaymışcasına hissettim,hepiniz muhteşemsiniz.Sevgilerimle..

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

süper görünüyor herşey.

canım yorum bırakmıyorum diye sakın uğramadığımı sanma mutlaka geliyorum ama çok geç saatlere kalamadığımdan herkese yorum bırakamadan hızla dolaşıyorum bu aralar:)))

Aycan dedi ki...

Cidden güzel bir etkinlik olmuş.Ellerinize sağlık.

blogdayaparimkariyerde dedi ki...

ve Nail başrolde;)

tülin dedi ki...

Vayy...Ne güzel bir etkinlik olmuş canım.

Nilgün Komar dedi ki...

hepinize teşekkür ederim.. harika bir gündü bir yarış içersinde de olmadığımızdan çok eğlendik :)

fistik ve pati dedi ki...

Evet güzel bir gündü... Nail beni meşhur edicek sandım ama hala arayan olmadı :)

herbalife dedi ki...

herbalife ürünleri harikalar üretmeye devam edelim.

Unknown dedi ki...

NİLGÜN HANIM YENI BIR AKTIVITENZ OLACAKMI HERBALIFE ILE ILGILI
Ü

Nilgün Komar dedi ki...

elçin hanım şu anki yoğunluğum nedeniyle ilgilenemedim
eks mutfak ile irtibata geçerseniz sevinirim..

sevgiler.. ♥